середа, 19 листопада 2014 р.

День студента – 2014
Мета: ознайомити з подіями, які передували створенню цього свята та подіями, що зараз відбуваються на Україні;пробудити відчуття патріотизму, виховувати толерантність, доброту, милосердя, співчуття; бажання надавати допомогу тим, хто її потребує.
Звучить гімн училища.
Звучить пісня «Гаудеамус».
Виходять ведучі.
(Слайд 1)
1. Ми, раді вітати вас у цьому залі.
 2. Вітаємо вас із Міжнародним днем студента й зичимо вам міцного здоров’я, звершень у навчанні, благополуччя миру й злагоди.
(Слайд 2)
1.     Студентські роки – найщасливіші в житті кожної людини. В них поглиблюється пізнання світу, відбувається становлення особистості та обирається подальший шлях.
2.     Зі студентської лави починається довга й наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень. Зі студентства професійно – технічних закладів формується українська національна робітнича сила.
1.     Пам'ятайте, що кожен день, кожну хвилину ви навчаєтеся. Знаходячи нові знання, ми стаємо розумнішими, духовно багатшими.
2.     Студентська пора - найкращий час у житті людини, яка робить свої перші самостійні кроки. Це роки, присвячені пошукам істини, творчості, прагненню досконалості, неповторні миті становлення особистості.
1.     День студента в наші дні — це веселе і безтурботне свято, і не всі знають,  що історія його виникнення аж ніяк не радісна, адже передували цьому трагічні події.
(Слайд 3)
2.      Весь світ зобов’язаний Європі створенням Міжнародного дня студента, який має легендарну історію. В основі цього свята лежить боротьба за свої права та інтереси, потрясіння, розчарування і радість перемог.
1.      Спочатку ця дата — данина пам’яті чехословацьких студентів, героїв Опору. Коли в 1939 році німецькі війська окупували Чехію, студентські громади всієї країни об’єдналися і влаштували 100-тисячну  демонстрацію. 
(Слайд 4)
2.     В ході заворушень був вбитий студент  Ян Оплетала, а тисячі учнів і викладачів піддалися репресіям. 
(Слайд 5)
1.     А в ніч з 16 на 17 листопада було вбито 9 керівників Союзу студентів Чехії і заарештовано понад 1200 студентів. 
(Слайд 6)
2.     На засіданні Міжнародної студентської ради, що проходив у Лондоні в 1941 році, на честь загиблих у тих подіях заснували Міжнародний день студента,  який з тих пір відзначають 17 листопада.
(Слайд 7)
1.     У наш час, а саме в недавніх подіях, що відбуваються на Україні студентство відіграє велику роль.
2.     Усім нам зараз важливо осмислити сутність подій, що сталися в Україні впродовж останніх місяців. Вони розпочалися студентським протестом в листопаді, а завершилися – зміною влади. (Відеоролик «Євромайдан»)
1.     Під вечір 21 листопада, незадовго після оприлюднення рішення уряду про призупинення процесу підготування підписання Угоди асоціації України з ЄС, люди стали самоорганізовуватися через соціальні мережі. Перша акція розпочалася у Києві на Майдані Незалежності близько 22:00. Під кінець доби учасників мітингу нараховувалось близько 1500 осіб.
2.     З ночі з 21 на 22 листопада у Києві на Майдані Незалежності лишалася частина активістів. З другої половини дня 22 листопада кількість людей знову стала рости. Почали активно долучатися студенти.
(Слайд 8)
1.     Президент України Петро Порошенко підписав указ про щорічне відзначення 21 листопада Дня гідності і свободи.
(Слайд 9)
2.     У різних містах на мітинги в підтримку євроінтеграції збиралося тисячі учасників, основна частина яких — це студенти.
1.     26 листопада студенти Київського національного університету ім. Шевченка та Києво-Могилянськї академії вийшли на перший попереджувальний студентський страйк на підтримку підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.
2.     28 листопада —відбувся загальний студентський страйк.
(Слайд 10)
1.     А в на ніч 30 листопада, відбулася  «зачистка» мітингувальників, на площі залишалося близько  400 протестувальників, переважно студентів. Внаслідок дій «Беркуту» постраждали щонайменше 79 осіб.
2.     Після розгону мирних людей силовиками, студенти з усієї України почали активно приєднуватись до акції протесту.
1.     У Києві на майдані Незалежності  та у інших містах України розгортались наметові містечка з протестувальниками.
(Слайд 11)
2.     З 18 лютого ситуація на Євромайдані почала накалятися, а четвер 20 лютого увійшов в історію як «чорний четвер».
1.     Людей, які вийшли на мирний протест, щоб висловити свою громадську позицію, почали без розбору обстрілювати снайпери. Силовики розстрілювали активістів бойовими набоями. Цілились в голову та шию. (Відео «Плине кача»)
(Слайд 12)
2.     У цей день загинуло декілька сотень патріотів, і знову більшість з них молоді перспективні студенти. (Відеокліп  «Мамо не плач»)
(Слайд13)
1.     Не встигли висохнути сльози від втрати на очах матерів, дружин, дітей, близьких «небесної сотні» як на Україну чорним вороном налетіла інша біда – неоголошена війна.
2.     Весна …Квітень… Перша хвиля мобілізації … Активно мобілізовують військовозобов’язаних, серед них багато молоді. Багато студентів записуються в добровольці і йдуть захищати рідні кордони.
(Відеокліп  «Дай, Боже, сили нашим солдатам»)
(Слайд14)
1.     У період коли весна буяє зеленню, цвітінням, коли, здається, тільки й милуватися красою. До домівок, чорними грозовими хмарами налітають вісточки про втрати рідних.
Серед загиблих є учні професійно-технічних навчальних закладів Волинської області. (Презентація «Загиблі в АТО учні ПТНЗ»)
1.     Просимо, пом’янути пам'ять про них хвилиною мовчання.
І зараз на передовій знаходяться патріоти, які захищають Батьківщину. (Відео  «Хоробрі серця»)
(Слайд15)
1.     Солдати з передової та поранені, що знаходяться у військових госпіталях потребують нашої з вами допомоги.
(Слайд16)
2.     Для бійців, які перебувають у зоні АТО збираються волонтерська допомога грішми, медикаментами, харчами та іншими необхідними речами.
(Слайд17)
1.     Міжнародний день студента. Це свято зближує та об'єднує молодих людей усього світу, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів.
2.     Давайте не залишатись байдужими і допомагати тим, хто нас захищає.
3.     Студенти завжди були авангардом української молоді. Від вашої небайдужої життєвої позиції, активної участі у суспільних перетвореннях великою мірою залежить майбутнє України.
1.     Для того, щоб здійснилися сміливі плани й справдилися заповітні мрії наших юних громадян, в Україні створюються всі необхідні умови для отримання якісної освіти й професійного становлення молоді.
2.     Зичимо вам творчого натхнення, наполегливості та успіхів у всіх добрих починаннях, здійснення усіх юначих мрій і життєвих планів. Нехай ваші молоді серця наповняться добротою, любов’ю, щирістю та милосердям.
1.     Бажаємо усім примножувати свою енергію, неодмінних успіхів у навчанні, нових творчих досягнень, гармонійного духовного та фізичного розвитку.
2.     Віримо у наше щасливе майбутнє, у щасливе майбутнє рідної України. Адже Україна - це ми! 
(Слайд18)



Немає коментарів:

Дописати коментар